Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2018.
jún.
25.
2018. június 23-án levéltárunk ebben az évben is csatlakozva a Múzeumok Éjszakájához megrendezte a családi programokat ajánló Levéltári Délutánt.

A Jósa András Múzeum Munkácsy-kiállításához kapcsolódva kamara-kiállítást állítottunk össze a Munkácsy Mihályra vonatkozó levéltári dokumentumokból, amelyeket kölcsönbe kaptunk egyrészt a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumtól, másrészt az MNL Békés Megyei Levéltárától. A késő délutáni programot Kujbusné dr. Mecsei Éva igazgató asszony köszöntője nyitotta meg, aki ezután felkérte Láda Bertalan művészettörténészt egy, a Munkácsy Mihály életét és munkásságát bemutató előadás megtartására, amely szorosan kapcsolódott a kamara-kiállításhoz. Ezután a hallgatóságot a kutatóterembe invitáltuk, hiszen egy országos rajz- és egy helytörténeti pályázat eredményhirdetésére került sor. Székhelyi Edith festőművész és pedagógus köszöntőjével vette kezdetét az 1848/1849-es szabadságharchoz kapcsolódó rajzpályázat, illetve az „Én szőke városom” helytörténeti pályázat díjazottjainak kihirdetése. Az est további részében a kutatóteremben három Munkácsy életével kapcsolatos film került levetítésre, két turnusban pedig kollégáink, Bánszki Hajnalka igazgatóhelyettes és Galambos Sándor főlevéltáros mutatta be raktárainkat és a levéltárat a népes érdeklődőknek. Hagyományainkhoz hűen a kisebb korosztályt kreatív foglalkozásokkal vártuk. Mint minden nagyobb rendezvényünk, így a Levéltári Délután sem tudott volna megvalósulni szponzoraink támogatásai, felajánlásai nélkül. A Levéltári Délután legújabb támogatója Bessenyei Gábor író, aki kötetei közül dedikált példányokat ajánlott díjazottjainknak.

Galéria

Kiállítás

Média:Utolsó frissítés: 2021.04.23. péntek, 10:09