Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2020.
dec.
8.
Az ünnepek közeledtével gyakran elgondolkodunk, hogy milyen különlegességgel lephetnénk meg szeretteinket. Ajánljuk szíves figyelmükbe azokat a helytörténeti munkákat, amelyet biztosan szívesen lapoznak a helybeliek, az elszármazottak, de azok is, akik érdeklődnek a mikrotörténet iránt. Az értékes településtörténetek közül most a Nyírbogdány 800 éves történetét átfogó könyvet mutatjuk be.

 Nyírbogdány 1219-től van jelen a Bogdány névvel a magyar települések nagy családjában. A 800 éves évfordulót  a helyi önkormányzat a rendezvények egész sorával, valamint "A 800 éves Nyírbogdány" c. kötet megjelentetésével tette maradandóvá, hogy a község lakói jobban megismerhessék azt a helyet, ahol egy ezredéven át nyírbogdányiak éltek, építkeztek, nemesítették lelküket a falu központjában emelt templomokban, iskolákban. A szép kiállítású, gazdag tartalmat hordozó kiadvány színes múltélménnyel, ismerettel és lelkiséggel telíti olvasóit, ugyanakkor méltó emléket állít a jelenben jubilálók elődeinek. A 436 oldalas, képekkel, ábrákkal, táblázatokkal illusztrált, jegyzeteket, eligazító hivatkozásokat sem nélkülöző, többszerzős könyvet a Nyírbogdányi Polgármesteri Hivatalban szerezhetik be a közelgő ünnepekre olvasni, ajándékozni az érdeklődők. 

A könyv tartalomjegyzékét és bevezetőjét itt olvashatják.

 

Dr. Sallai József szerkesztőUtolsó frissítés: 2021.04.15. csütörtök, 13:27