Tisztelt Ügyfelünk! Az oldalaink működtetéséhez sütiket használunk, további részletekért kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat
2018.
jan.
8.
Sorozati szám: 
49.
Alcím, egyéb címadat: 
Második kötet : (1712-1724)
Szerző: 
Közreadják: Kovács Ágnes, Fogarassy Zoltán ; szerk., jegyzetekkel és mellékletekkel ellátta: Kovács Ágnes
Megjelenés helye: 
Nyíregyháza
Megjelenés éve: 
2017
Oldalszám: 
683 p.
Tartalom: 

 

Barkóczy Krisztina nehéz gyermekkorát zárta le 16 éves korában a nála 2 évvel idősebb Károlyival kötött házassága. Az egymás iránti szeretet, a megértés, az őszinteség mellett a birtokgyarapítás és fenntartás érdekében való munkálkodás jellemezte a házaspárt. Leveleik önmagukról, családjukról, birtokaik igazgatásáról, jövedelmezővé tételéről szólnak. Tele vannak olyan információkkal a gyerekekről, a mindennapi életükről, a gazdálkodásról, örömeikről, bánataikról, amelyeket más források nem tartalmaznak.

 

A mintegy 700 oldalas kiadványunk megjelenését az NKA és a szatmárnémeti Identitás Alapítvány támogatta. A nyomdai munkálatokat a debreceni Kapusi Nyomda végezte. Kovács Ágnes munkatársa Fogarassy Zoltán volt. Lektorálta Mészáros Kálmán, tördelte Domokos György. A kiadáshoz nyújtott segítségét megköszönjük az alábbiaknak: Gabulya Rita, Darabont Zsuzsi, Friebert Judit, Laczlavik György, Nemesné Zsigmondi Erzsébet és Szőcs Péter.

 

 

CsatolmányMéret
Kovács_BarkóczyK-II.pdf6.56 MBUtolsó frissítés: 2020.12.01. kedd, 11:51